Latour weer geschrapt van route Avondvierdaagse

Een van de aandachttrekkers van de AVD vorig jaar (foto: DBSarchief)
Een van de aandachttrekkers van de AVD vorig jaar (foto: DBSarchief)
De BVSS-Fernandes Avondvierdaagse (AVD) zal dit jaar niet langs de volksbuurt Latour gaan. Volgens Purcy Oliveira, voorzitter van de Bedrijvenvereniging Sport en Spel (BVSS), de organisator van dit grootse evenement, is de route niet ieder jaar dezelfde. ‘We lopen niet elkaar jaar in dezelfde buurten’, zegt hij. De routes worden in samenwerking met de politie uitgestippeld. “De veiligheid van de lopers moet gegarandeerd zijn en de loop moet vlekkeloos gaan’, geeft hij aan.
In 2014 werd Latour na 8 jaren weer opgenomen in de route van de AVD. Dit werd met veel bombarie toegejuicht door de plaatselijke bewoners. “We vonden het erg dat ze Latour oversloegen. Niet alleen hier doen ze lastig, ook in andere buurten”, waren enkele reacties toen. Het is publiek geheim dat Latour jaren vermeden werd vanwege de onveilige situaties die er ontstonden op straat. Vooral de lopers werden lastig gevallen op de plekken waar het donker was. Na 2 jaar is Latour weer weggeschrapt uit de route.
De 52ste editie van de AVD zal op woensdag 30 maart van start gaan en eindigt op zaterdag 2 april. Het thema van dit jaar is: “Obesitas is negatieve ballast”. McDonalds doet nu ook mee als sponsor.
JG

error: Kopiëren mag niet!