Familie doodgeschoten bewaker krijgt jaar lang salaris

De 45-jarige Ivanildo Daniel, de bewaker van Mozart Security Service NV die op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo werd neergeschoten, was verzekerd. Dit meldt Stanley Ravenberg, head of operations bij Mozart Security NV. Alle bewakers van het bedrijf zijn volgens Ravenberg verzekerd, zoals bij wet vereist.
Daarnaast is een bewaker ook SOR verzekerd. De grote vraag die hierbij gesteld wordt, is in hoeverre de bewaker verzekerd is bij het verliezen van zijn leven. Het is logisch dat bewakers hun leven op het spel zetten en dus daar ook voor verzekerd zouden moeten worden. Het logische wordt echter niet altijd gepraktiseerd. “Natuurlijk is men ook daarvoor verzekerd. De familie hoeft geen geld uit te geven. Alles wordt afgehandeld door de verzekering. Men wordt normaliter tussen de SRD 7000 en SRD 10.000 verzekerd. De familie heeft in ieder geval hierbij geen schulden. Wij bemoeien ons eigenlijk niet met de singi-neti, maar geven de mensen wel een bepaald bedrag daarvoor. De begrafenis wordt helemaal gedekt. De familie ontvangt een jaar lang ook nog het salaris van de bewaker”, stelt Ravenberg.
Mozart heeft afgelopen jaar ook een medewerker verloren, wiens familie volgens Ravenberg nog steeds financiële ondersteuning geniet in de vorm van het salaris van de heengegane medewerker. Voor het bewakingsbedrijf is dit in ieder geval niet de eerste medewerker die op zo een brute wijze het leven heeft moeten laten. Enkele jaren terug werd bij een cambio een medewerker van het bedrijf doodgeschoten.
De 29-jarige Wiresh R., een medewerker van Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), is momenteel aangehouden in verband met de dood van Daniel. Hij is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!