Bewoners Ricanaumofo vragen massaal 1X24 uur stroom aan

Van de ongeveer 200 huishoudens van Ricanaumofo zijn er al 156 aanvragen voor 1x 24 uur stroom. 48 klanten van dit dorp aan de Cotticarivier, ongeveer 8 kilometer van Moengo, zijn al aangesloten, op het elektriciteitsnet. De overige klanten zullen worden aangesloten nadat het proces van aanvraag volgens de geldende aansluitprocedure is verlopen. Het keuren van de installatie is hier onderdeel van. De afdeling Installation Inspection keurt geleidelijk de binnengekomen aanvragen. Deze standaardprocedure hanteert de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) overal waar zij stroom levert.
Tot mei 2015 moesten de bewoners van Ricanaumofo het doen met 5 uren stroom per dag. Deze werd geleverd door de Dienst Elektrificatie Voorziening (DEV) van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Zij hadden slechts tussen 19:00 u en 24:00u in de avond elektriciteit.
Om hier verandering in te brengen bouwde de EBS 8.3 kilometer hoogspanningsnet vanuit het bestaande netwerk van de Moengo opwekcentrale naar Ricanaumofo. Ook werd er 2.2 kilometer laagspanningsnet in het dorp opgezet.

error: Kopiëren mag niet!