President Bouterse houdt laatste persconferentie 2015

President Desi Bouterse heeft gisteren de pers in de gelegenheid gesteld om hem vragen te stellen ten aanzien van actuele zaken die zich afspelen in de maatschappij. De president bedankte de aanwezige media voor het werk dat zij verricht hebben en benadrukte dat hij de kritische pers niet als negatief ervaart. Hij sprak de hoop uit dat de media de regering kritisch blijven begeleiden en beloofde de pers alle gelegenheid te zullen geven om het werk te blijven doen op de wijze zoals dat hoort.
Verhoging nutstarieven mogelijk aangehouden
De president gaf tijdens de persconferentie onder andere aan dat het ernaar uitziet dat de tweede fase van de verhoging van de nutstarieven inderdaad aangehouden zal worden. ‘Als de vakorganisaties vinden dat wij het moeten aanhouden, zullen wij dat zeker doen.’ Het besluit van aanhouden is volgens Bouterse één welke gezamenlijke met alle maatschappelijke groeperingen moet worden genomen.
Geen reshuffeling kabinet en geen vervanging vp met VHP’er
“Er komt nu geen reshuffeling”, gaf Bouterse aan. Hij ziet geen reden om te denken aan het reshuffelen van het kabinet of de vicepresident. Nog minder zit een samenwerking met de VHP waarbij de vicepresident door een VHP’er vervangen zal worden in het vooruitzicht. “Als we verkiezingen willen, moeten we verkiezingen houden”, reageerde Bouterse op dit gerucht dat al enige tijd de ronde doet in de samenleving. Volgens hem is dit gerucht gelanceerd om verwarring te stichten. Hij deed een beroep op de media om vooral ook ‘hun verstand te gebruiken bij het kritisch zijn’ als het gaat om dergelijke lanceringen.
Na de persconferentie werden de mediawerkers uitgenodigd om deel te nemen aan een buffet. Op een bepaald moment voegde president Bouterse zich met een fles water in de hand bij het mediagezelschap waarna de conversatie in informele sfeer werd voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!