Bushouders willen tariefsverhoging

“De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) wil met de regering praten over de aanpassingen van de huidige bustarieven.” De PLO is 100% voorstander van een tariefsverhoging. De PLO heeft de minister van TCT al gevraagd naar een gesprek over de tariefsverhogingen. Het verzoek van de PLO werd door de minister meegenomen om in de Raad van Ministers te bespreken. Er is vooralsnog geen reactie van de kant van de minister gekomen. Ondertussen heeft president Desi Bouterse aangegeven dat de regering voornemens is om de bushouders te blijven subsidiëren. Het staatshoofd heeft echter niets aangekondigd over de aanpassing van de huidige prijzen.
Overheid moet doorgaan met subsidies
Volksvertegenwoordigers Keshopersad Gangaram Panday en Dew Sharman aan de andere kant zijn geen voorstanders van een verhoging van de tarieven. Het moment is volgens hen niet gelegen. Gangaram Panday vindt dat de overheid door moet gaan met de subsidies, omdat er al teveel zaken zijn afgewenteld op de Surinaamse samenleving. “Je hoeft als overheid niet in elke branche te subsidiëren. Men moet kostendekkend zijn, maar subsidies zijn hier van belang. Als men de subsidies dan nog wil afschaffen, zal het gefaseerd moeten worden afgeschaft”, zegt Gangaram Panday.
Benzine duurder, tarieven automatisch ook omhoog
Als benzine duurder wordt, zullen de tarieven volgens Sharman zeker moeten worden aangepast. “Bushouders zijn ondernemers die niet zomaar ondernemen. Zij hebben ook hun gezinnen te verzorgen. Als de president zegt dat hij de tarieven niet wil verhogen, zal hij zwaarder moeten subsidiëren of regelingen moeten treffen op de benzine. Het laatste komt ook neer op subsidie. De overheid is vaak laat met het betalen van subsidies. Pas wanneer men dreigt met acties, krijgen de mensen hun geld”, zegt Sharman. Volgens Sharman zal de overheid klem komen te zitten, indien zij geen ander model uitzoekt om dit probleem op te lossen.
Verhoging subsidies ook een optie
Een groep PLO-bushouders gevraagd naar een reactie zeggen in ieder geval niet content te zijn met deze aankondiging van de president. Voor de bushouders is het volgens PL-bushouder Rawien Bainath niet erg dat men door wil gaan met subsidies, maar er zal in ieder geval een tariefsaanpassing moeten komen. “Indien er geen tariefsaanpassing komt, zullen de subsidies moeten worden verhoogd. Wij kunnen niet hetzelfde blijven verdienen, terwijl al onze operaties duurder worden”, aldus de bushouder.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!