Vader Nibar en kroost donderdag naar laatste rustplaats

Soerinderkoemar Nibar en zijn drie kinderen Tuchaal (6), Shereja (3) en Ishaan (17 maanden) worden donderdag 09 februari 2012 naar hun laatste rustplaats gebracht. De 28-jarige Soerinderkoemar Nibar heeft vrijdagavond zichzelf en zijn drie jonge kinderen de dood ingereden. Met zijn auto met daarin de 3 kinderen reed hij in volle vaart de Saramaccarivier in. Volgens de woordvoerder en tevens pandit van beide families, Shyam Mahadewmissier, zullen alle vier lichamen vanaf tien uur opgebaard zijn in Stichting De Olifant aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. De VHP heeft deze ruimte ter beschikking gesteld.

De families Nibar (r) en Mirchi (l) thuis bij pandit Shyam Mahadewmissier (DBSfoto: Widjai Ganesh)
Omstreeks 12.00 uur vertrekt de stoet allereerst naar de begraafplaats Sanatan Dharm aan de Waakhuyzenlaan alwaar de 17 maanden oude Ishaan Nibar omstreeks half 1 aan de schoot der aarde zal worden toevertrouwd. Hierna vertrekt de stoet naar het crematieoord te Weg naar Zee. Volgens pandit Mahadewmissier zullen vader Soerinderkoemar, Tuchaal en Sheraja omstreeks 14.00 uur gecremeerd worden. De Hindoe geestelijke zegt dat volgens de geschriften een kind pas gecremeerd mag worden als hij/zij 27 maanden oud is.  Ishaan was pas 17 maanden oud. Mahadewmissier zegt met andere pandits te hebben gesproken hierover en na goedkeuring van beide families is besloten om het jongetje te begraven. Moeder en echtgenote Radhana Nibar-Mirchi haar wens was echter dat haar man en drie kinderen gecremeerd zouden worden.
Pandit Shyam Mahadewmissier verwacht voor donderdag een enorme drukte bij De Olifant. Hij doet een oproep aan een ieder om de nodige instructies aldaar stipt op te volgen. Voor personen die naar de begraafplaats Sanatan Dharm aan de Waakhuyzenlaan en het crematieoord willen gaan, zijn er bussen ter beschikking gesteld.
De families Nibar en Mirchi zijn financieel niet zo sterk. Personen en/of instanties die deze families in deze voor hun zeer moeilijke dagen op welke wijze dan ook willen ondersteunen, kunnen terecht bij pandit Shyam Mahadewmissier aan de Kamalaweg no 5 te Welgedacht A. Hij is telefonisch te bereiken op 0366812 of 08545911.
Widjai Ganesh
Burgervader Rawien Jiawan heeft er gelijk werk van gemaakt om de zeer slechte Koorndijkstraat, de weg naar de woning van de familie Nibar, te verharden (DBSfoto: Widjai Ganesh)

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!