FMW levert weer 3 nieuwe artsen

De Faculteit der Medische Wetenschappen heeft gisteren wederom 3 bullen mogen uitreiken. Rudrakanth Oemraw, Rohini Isrie en Devika Kesarsing-Rattan waren de drie studenten die elk op een voor de faculteit bijzondere dag, hun bul in ontvangt mochten nemen. Merkwaardig bij deze buluitreiking was dat Oemraw en Isrie, die hun bul in ontvangst namen, officieel een echtpaar vormen. Volgens Oemraw zou het niet beter kunnen dan hun model: om gehuwd te zijn met een arts die precies begrijpt waar een arts dagelijks mee bezig is. Dit tilt volgens hem het niveau van begrip hoger op.
Voor Kesarsing-Rattan was het geen makkelijke studieperiode geweest, maar terugkijkend, meent zij er zeker goede ervaringen te hebben. Het afgelopen jaar heeft de faculteit 20 artsen afgeleverd. De normale aflevering is 15 artsen. Volgens decaan Sheoraj Panday is het aantal van toe te laten studenten op de Medische Faculteit verdubbeld, wat zal kunnen betekenen dat het aantal afstuderende studenten jaarlijks zal verdubbelen.
Er is nog steeds een tekort aan artsen. “In de huisartsenpraktijk denk ik dat wij al aan de behoefte beginnen te voldoen. Maar we kunnen veel artsen hebben, maar als die niet naar het binnenlands en de districten willen gaan, hebben wij nog steeds een tekort daar. Er moet beleid worden uitgestippeld om ook daar de artsen te krijgen. Ook die mensen hebben medische hulp en begeleiding heel hard nodig.’ De afgestudeerden zijn nu bekwaam om het vak van geneeskunde uit te oefenen. Zij moeten echter nog de eed afleggen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!