Maduro brengt bliksembezoek aan Suriname

Maduro in SurinameDe Venezolaanse president, Nicolaas Maduro, is vanmorgen voor een kort werkbezoek naar Suriname gekomen. Dat bericht het kabinet van de president.
Maduro is met een delegatie van vijf ministers en andere hoge functionarissen naar Suriname gekomen. Ook zijn echtgenote is erbij. Wat het werkbezoek precies inhoudt, is niet bekendgemaakt. Als het een uitnodiging van president Desi Bouterse is, of een bezoek op eigen initiatief van Maduro, is ook niet bekend. De komst van Maduro komt ook als onverwacht nieuws naar buiten. Zulke op statenniveau bezoekjes worden meestal van tevoren aangekondigd. Suriname en Venezuela hebben in de afgelopen jaren de samenwerking op diverse gebieden versterkt, waarvan de Petrocaribe overeenkomst een voorbeeld is.
Beide landen beogen een verdieping van de relaties in het kader van de historische en vriendschappelijke banden. Ook onderhouden Suriname en Venezuela een hechte samenwerking in diverse organisaties, zoals Unasur, Celac, de VN en de OAS. Het ligt in de bedoeling dat deze delegatie vandaag weer vertrekt.

error: Kopiëren mag niet!