Definitieve kiezerslijsten verkiezingen KKF vanaf 15 oktober ter inzage

De definitieve kiezerslijsten van de verkiezingen binnen de kamer van Koophandel en Fabrieken liggen vanaf 15 oktober ter inzage bij de KKF. De kandidatenlijsten mochten vanaf 1 oktober al worden opgehaald. Tussen 26 en 30 oktober moeten de ingevulde kandidatenlijsten worden ingediend. De voorgestelde kandidaten moeten natuurlijk een aantal ondersteuners hebben. Bij tegenkandidaten zijn er ondersteuners vereist. Ook al is er maar één lijst, zal de kandidatenlijst ondersteuners moeten hebben. De kiezerslijsten worden door de Kamer geproduceerd. De mensen die tot een bepaalde periode bij zijn met hun contributie, komen op de kiezerslijsten voor.
Ondernemer Sham Binda, die zich bij de vorige verkiezing verkiesbaar stelde, is van mening dat de verkiezing binnen KKF zeker veel beter zou kunnen worden georganiseerd. Als er over KKF wordt gesproken, dan gaat het om een neutraal instituut. Volgens Binda, heeft de politiek zich de afgelopen jaren in de organisatie flink bewogen. “Ook bij de vorige verkiezing is er veel politiek gespeeld. Wij hebben de toenmalige minister van HI gevraagd om de verkiezingen landelijk te houden en de concentratie niet in Paramaribo alleen te houden. Je verwacht niet dat ondernemers van een bepaalde branche, op een bepaalde dag massaal naar de stad komen om te stemmen. Hierdoor krijg je niet de optimale participatie”, zegt Binda.
Het doel van de Kamer is niet gehaald volgens Binda. “Het enige wat men heeft voortgezet, zijn de ondernemersavonden, wat een goede zaak is. Vooral met betrekking tot de decentralisatie zou de kamer veel moeten betekenen voor de ondernemerswereld”, stelt Binda.
“Je moet weten wat je plaats in de samenleving is. Als je eenmaal afgewezen bent, moet je het ook accepteren, en anderen de kans geven. Er moet ook een kans voor jongere mensen komen”, aldus Binda over een eventuele herverkiezing. De KKF bestaat uit 21 leden die om de 4 jaar worden gekozen. In de Kamer zijn er 8 bedrijfsgroepen c.q. branches vertegenwoordigd. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van de branches. Iedere bedrijfsgroep wordt door 1 lid vertegenwoordigd in het bestuur. De 21 leden kiezen uit hun midden om de 2 jaar een bestuur.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!