Ingrid Bouterse-Waldring, de NDP-ondervoorzitter, liet er geen gras over groeien na een uitspraak van ABOP-leider Ronnie Brunswijk. Hij noemde zichzelf ‘soldaat’, terwijl zij zichzelf lachend een rekruut noemt – al heeft deze rekruut wel 40 jaar les gehad van niemand minder dan de opperbevelhebber!
Tijdens een NDP-vergadering riep ze op tot steun voor haar partij, waarschuwend dat Suriname het zonder de NDP vooral zwaar zal krijgen. De olie-inkomsten blijven tot 2028 uit, en bezuinigingen staan voor iedereen op het menu. Maar maak je geen zorgen: transparantie en goed bestuur zijn de nieuwe mantra van de NDP. Nou, dat schept perspectief!
Ricardo, onze politicoloog, vindt het allemaal maar een groot circus.
Volgens Ricardo is Ingrid Bouterse-Waldring immers “soldaat” geweest onder de opperbevelhebber, dus ze kent strategieën. Alleen wist ze niet wie de opperbevelhebber van haar eigen huis erf had gedumpd – wat volgens hem toch wel erg vreemd is voor een zogenaamde soldaat. Dat maakt haar volgens Ricardo eerder een slechte soldaat dan een sterke strategische speler.
Wat Ricardo nog grappiger vindt, is dat Ingrid nu wil gaan sleutelen aan de faciliteiten van DNA-leden. Het is een onderwerp dat sowieso populair is bij het publiek. Maar zij heeft zelf 10 jaar genoten van alle privileges als first lady. Toen was er niets mis met die regeling.
Waar baseert deze ‘soldaat’ dan haar geloofwaardigheid op? Ook heeft ze alles gehad van de belastingbetaler toen de voormalige opperbevelhebber zelf DNA-lid was.
Toen Ronnie Brunswijk haar een rekruut noemde, voelde ze zich op haar tenen getrapt, wat volgens Ricardo eerder hypocriet overkomt.
Trouwens, de gevallen opperbevelhebber heeft nooit een echte veldslag geleverd en simpelweg soldaten naar hun dood gestuurd in naam van het land. Dat roept de vraag op: wie is hier nu echt de leider, en wie speelt het spelletje mee?