Pertjajah Luhur: Van onwrikbare trouw tot flitsend drijfzand

Ah, de wondere wereld van de Surinaamse politiek, waar de regels altijd vloeibaar zijn en loyaliteiten even standvastig als een zandkasteel in de branding. Laten we de soap rondom Pertjajah Luhur (PL) eens onder de loep nemen, een partij die zich beroept op betrouwbaarheid met de consistentie van een wervelwind.

De voorzitter van de ABOP heeft het aangedurfd om PL te typeren als onbetrouwbaar. Shocking! Dit zou natuurlijk niemand moeten verrassen, gezien de indrukwekkende staat van dienst van PL als het gaat om het verschuiven van politieke allianties alsof het muzikale stoelen zijn.

Abop , de partij, die ooit PL hielp om een stevig recht op bestaan te verwerven, heeft nu een fijn kunstje van het betrekken en verlaten van partnerschappen ontwikkeld.

Welkom in de politieke speeltuin van Suriname, waar vaste afspraken en pacten ooit een betrouwbare manier waren om je tegenstander binnen een week symbool te laten vertrekken.

De ongekende loyaliteit tussen Ronnie Brunswijk en Salam Somohardjo, de zogenaamde bloedbroeders, was immers epic. Desalniettemin heeft zelfs deze broederband de duurzaamheid van een papieren vliegtuigje in een storm bewezen. Het zou toch te mooi zijn geweest als de warme vriendschap de ruwe zucht naar macht en invloed had kunnen weerstaan?

Temidden van deze storm van politiek spektakel roept de PL nu trots hun eeuwige verbintenis met de coalitie uit 2020 uit. Natuurlijk, waarom zou je je niet beroepen op een belofte uit het verleden die van meet af aan een vaag begrip was?

Het is niet alsof een dergelijke overeenkomst in het verleden ooit iets anders was dan drijfzand… of was het meer een moeras? In de eindeloze dwaaltocht door de politieke jungle is de PL een rotatie-artiest geworden, gespecialiseerd in verdwijntrucs.

Met dreigend tromgeroffel laat de PL weten dat hun afwezigheid uit de coalitie rampzalig zou zijn. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Althans, dat vertellen ze zichzelf graag. Ondertussen genieten we van de show die beleid maakt van het afbrokkelen van elke mantel van zekerheid. Dus ja, terwijl de rest van de wereld draait, blijft de PL zichzelf afvragen of ze ooit een vaste koers zullen varen. Of voor welke dan ook. WONG JAWA misschien?

error: Kopiëren mag niet!