Israël voert luchtaanvallen op Iran uit

In een nieuwe escalatie van spanningen heeft  Israël vrijdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op Iran, die het rechtvaardigt als zelfverdediging. De aanvallen volgden op Iraanse raketbeschietingen op 1 oktober. Israël begon echter de reeks provocaties met een aanval op het Iraanse consulaat in Damascus, wat een schending van het Verdrag van Wenen betekende.

Iran reageerde aanvankelijk niet op de Israëlische acties, die ook de moorden op een Hamas-leider in Teheran en Hezbollah-leider Nasrallah in Libanon omvatten. Uiteindelijk kondigde Iran vergeldingsacties aan, die op 1 oktober plaatsvonden, met een focus op militaire doelen, in tegenstelling tot  Israëls aanvallen op burgerdoelen in Gaza.

Welke weerspiegeling heden ten dage is te zien in de genocide van Palestijnen in Gaza, waar meer dan 42.000 burgers zijn gedood door Israël. Hiervan zijn het grootste deel vrouwen en kinderen.

De recente Israëlische aanvallen, uitgevoerd met ongeveer 100 gevechtsvliegtuigen, maakten gebruik van het Jordaanse luchtruim zonder formele toestemming. Israël claimt 20 militaire installaties te hebben geraakt, terwijl Iran meldde dat de schade beperkt was dankzij een effectieve luchtverdediging.

Ondanks de vermeende Amerikaanse onpartijdigheid, zouden ingewijden weten dat de VS betrokken is bij het ondersteunen van Israël met wapens en inlichtingen. Westerse landen roepen nu beide partijen op tot de-escalatie, terwijl Arabische landen de Israëlische agressie veroordelen.

Iran heeft in de vorige eeuw, tijdens de jaren ’80, de achtjarige oorlog met Irak gevoerd nadat het door Irak werd aangevallen. Deze eeuw is Iran niet militair aangevallen door een land. Nu dus wel door Israël.

Iran heeft zelf nooit officieel een land aangevallen. Israël was het eerste land door de aanvallen gedaan op het Iraans consulaat in Syrië.

De omvangrijke spanningen in de regio vinden hun oorsprong in de Israëlische oprichting in 1948 en de gevolgen van de Palestijnse Nakba, waardoor historische onrust en modern conflict blijven aanhouden.

Was het de bedoeling dat de zionisten dachten met hun bezetting sinds 1948 dat Israël een veilig land voor de Joden zou zijn, is het nu de gevaarlijkste plek voor de Joden op wereld.

Er zijn meer dan 2 miljoen nu voor hun veiligheid uit het land vertrokken en hun eigen  economie krijgt de klappen van hun eigen acties.

error: Kopiëren mag niet!