Democratisch Platform Suriname (DPS) presenteert politiek programma voor verkiezingen 2025

‘Oud-minister Peneux ondersteunt als technocraat’

Het Democratisch Platform Suriname (DPS) heeft vrijdag haar politieke programma gepresenteerd, waarin haar visie en plannen voor de duurzame ontwikkeling van Suriname worden uitgestippeld. Volgens Ramon Mack Nack, voorzitter van het DPS, is het programma het resultaat van een gezamenlijke inspanning van hun leden, die een breed scala aan etnische, religieuze, economische en sociale achtergronden vertegenwoordigen, kenmerkend voor de Surinaamse samenleving.

DPS baseert zich op een Winti-religieuze grondslag, waarbij zij normen en waarden zoals eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel dragen. “Vanwege het Goddelijke dat ons leidt, zetten wij oprechtheid en eerlijkheid voorop”, aldus voorzitter Mack Nack. Volgens hem staat Suriname voor aanzienlijke uitdagingen, terwijl het vertrouwen in de overheid afneemt.

DPS stelt dat haar politieke partij vastberaden is om deze problemen aan te pakken door eerlijk en effectief leiderschap. “Wij zijn moe van een bestuur dat vasthoudt aan de mentaliteit van ‘Slecht, Slechter, Slechtst'”, verklaarde hij en beloofde verandering door de invoering van hun filosofie: “Goed, Beter, best!”

Rol publiek

De partij streeft ernaar samen te werken met bevriende naties die bereid zijn Suriname te helpen zichzelf te versterken. “Wij kijken naar landen en politici die het beter doen, werken met bevriende naties die ons willen helpen en vooruit brengen”, werd aangegeven, met de nadruk op onafhankelijkheid en zelfbestuur. Met een oproep aan nieuwe generaties om een andere koers te kiezen, hoopt DPS het vertrouwen in de politiek te herstellen en het land te leiden naar een betere toekomst.

Voorzitter Mack Nack benadrukte de rol van het publiek in het ondersteunen van het programma: “Wij rekenen erop dat u onze partij en dit politiek programma zult ondersteunen en wij staan altijd open voor uw positieve bijdrage.

Tijdens de persconferentie van de DPS werd ook vermeld dat oud-Onderwijs-minister Robert Peneux toe zal treden tot de DPS. Echter rectificeerde de partij later dat Peneux de DPS als technocraat zal steunen, zonder lid te worden van de partij. Hij wil zich niet binden aan een partij, aan geen enkele partij. ‘Hij ondersteunt de partij als technocraat.’

error: Kopiëren mag niet!