Ondanks aankondiging president Santokhi komt verbetering sociaal programma niet op gang

President Chandrikapersad  Santokhi heeft weer herhaald dat de uitvoering van het sociaal programma van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) anders moet. Volgens hem is inmiddels een nieuw team bij presidentiële resolutie belast met het opschonen van de lijsten. Hiervoor is president Santokhi in overleg geweest met minister Ines Pane en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

“Er is een nieuw team aangewezen, omdat uit onderzoek naar voren is gekomen dat het systeem zwaar bevuild is. Nu zijn wij bezig het systeem op te schonen. Er komen nieuwe procedures”, gaf Santokhi aan bij een bijeenkomst van de VHP, afgelopen weekend. 

Het geheel van koopkrachtversterking, dat onderdeel is van het sociaal programma van de regering Santokhi-Brunswijk, wordt weggehaald van SoZaVo. Dit is een belofte die de president vaak heeft geuit. Volgens de president is er bij de uitvoering sprake van enorme efficiëntie en corruptie. Er worden op diverse manieren gelden weggesluisd. Santokhi stelde, dat er momenteel een juridisch onderzoek gaande is door het Openbaar Ministerie. “We zijn bezig met een nieuw team, zij zullen de screening verbeteren. Wij zetten een traject uit.” 

Dat de verschillende sociale programma’s van de regering slecht verlopen is geen geheim. Of het nu de duizenden tot zelfs tienduizenden mensen zijn die wachten op de SRD 1.800 koopkrachtversterking of de uitbetaling van andere uitkeringen, tot vele voorgestelde programma’s, haast niets gaat gepland.

error: Kopiëren mag niet!