Nederlandse stichting doneert sportmateriaal aan 16 scholen

Twee 40-voet containers met sportmateriaal zijn dinsdag aan verschillende scholen overgedragen. Het materiaal is geschonken door Stichting ‘Sports for Children’ in Nederland en het transport is gefinancierd uit het districtsfonds en het Gemeenschapsprojecten Bureau.

De symbolische overdracht vond plaats op het Orlando Renfurm Sportcentrum (ook wel genoemd Yellow Birdsterrein) aan de Johan Bodegravenlaan. De districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, die de rij van sprekers afsloot, onderstreepte het belang van lichamelijke opvoeding en sport. De donatie is een unieke gelegenheid voor scholen om hun gymnastiekfaciliteiten uit te breiden en studenten te inspireren tot een actieve levensstijl. Bhola gaf aan dat hij dergelijke particuliere initiatieven in de toekomst ook zou ondersteunen. 

De heer Ivan Fernald, initiatiefnemer, geeft kort aan Dagblad Suriname aan hoe alles is verlopen. “De schenking van gymnastiekmateriaal bestaat uit onder anderen kasten, bokken, matten, een lange mat, een mini trampoline met valmat, basketbalborden, slagbalhonken, korfbalpalen en korven, maar ook ballen en spelmateriaal. Deze materialen zijn van groot belang voor het bevorderen van sport en beweging onder de leerlingen.”

Meneer Fernald vertelt verder: ” De samenwerking is tot stand gekomen dankzij de inzet van verschillende betrokkenen. Vorig jaar gaf de heer Leo de Hertog, voormalig leraar aan een middelbare school in Suriname, mij de gouden tip dat ‘Sports for Children Foundation’ in Nederland, gymnastiekmateriaal doneert aan scholen in Oost-Europa, en recentelijk ook aan Aruba. “

Fernald heeft deze kans aangegrepen en contact gelegd met de stichting ‘Sports for Children’. Vervolgens heeft hij ‘Stichting Sportinstituut Kime’ benaderd en samen met de heer Michael Watson van Stg Kime is er een traject opgestart voor het verkrijgen van financiering via het Gemeenschapsprojecten Bureau voor de verzending van het materiaal van Nederland naar Suriname. Stg Kime is verantwoordelijk voor het inklaren en de distributie van het materiaal naar uw school.

Geen persoonlijk belang

Dit project is tot stand gekomen door samenwerking en gedrevenheid van alle betrokkenen. Het team heeft geen persoonlijk belang. Zij zijn gedreven door de voldoening om scholen van materialen te voorzien. Hierdoor zijn de leraren lichamelijke opvoeding beter in staat om de lessen op een kwalitatief hoger niveau te geven. Het nieuw sportmateriaal zal een waardevolle bijdrage leveren aan de sportieve ontwikkeling.

CS

error: Kopiëren mag niet!