Ergernis over filevorming in Paramaribo

In Suriname, met name in Paramaribo, blijkt het verkeer een steeds groter probleem te worden. Naarmate de dagen verstrijken, nemen de files en frustraties onder verkeersdeelnemers toe. Een voor deze situatie sprekende burger, Ann S., die in Koewarasan woont, deelt haar onvrede met een verslaggeefster van Dagblad Suriname. 

“Het is vreselijk met de dag”, verzucht ze. “Ik vertrek ruim op tijd van huis, maar elke keer weer sta ik vast in een file die gewoon niet beweegt. Ik kan echt niet om 5 uur ’s ochtends vertrekken. Dan ben ik misschien om 6 uur op mijn werk, terwijl ik pas om 7 uur begin. Weet je wat ik in die extra tijd zou kunnen doen?”

Met het begin van het schooljaar zijn er meer mensen op de been en dat verergert de situatie alleen maar. Daarnaast maakt Ann zich ernstige zorgen over de trage voortgang van de bouw van de brug bij de Van ‘t Hogerhuysstraat. “Het duurt nu al te lang. En wat te denken van de omwonenden van die buurt? Elke weg die je kiest lijkt een kortere route, maar uiteindelijk kom je toch weer uit op een hoofdweg die cruciaal is voor het verkeer.”

Haar frustraties worden gedeeld door velen en getuigen van de bredere problemen die het dagelijkse leven in Suriname beïnvloeden. “Niets is nieuw in dit land”, merkte Ann op, verwijzend naar de structurele problemen binnen het wegennet en het gebrek aan effectieve oplossingen. De verkeersproblematiek in Suriname lijkt een kwestie te zijn die steeds serieuzer moet worden genomen, voordat het de ontwikkeling van het land verder in de weg staat.

error: Kopiëren mag niet!