“Ik heb de school gemist hoor, maar ontspanning is ook nodig”

De school is weer van start gegaan en Adrella geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij het leuk vindt om weer naar school te gaan. 

“Ik heb de school gemist en nu ik de gelegenheid heb de school weer te bezoeken ga ik er zeker goed gebruik van maken.” De 16-jarige heeft haar aandacht op haar studie gezet, maar probeert in haar vrije tijd toch leuke momenten te maken. Net als andere tieners.

“We weten allemaal in welke situatie we zijn en we houden daar zeker wel rekening mee. Na toestemming van onze ouders proberen we er op een of andere manier het beste van te maken. Dagen waarop wij vrij zijn gaan wij uit eten en thuis bij mij zitten. Soms oefenen we wel zodra we iets niet begrijpen, maar samen is het altijd leuk”, aldus Adrella. 

Stefano, die 9 jaar is, probeert het ook gezellig te houden met zijn vrienden. 

“Mijn vrienden en ik spelen een spelletje met stenen, wie het meest heeft wint en vaak zijn we in de middaguren vietje aan het spelen. Mijn moeder vind het niet erg zolang ik veilig ben en voorzichtig ben over straat.”

“Er zijn velen die het leuk proberen te houden tijdens deze situatie”, zegt de oom van Stefano. “Ook al is het zo moeilijk, maar het gevoel van kind zijn kunnen we hen niet ontnemen. De school is intussen al begonnen, maar er zijn veel kinderen die de gelegenheid zelfs niet hebben gehad om iets leuks te doen. Vele ouders werken en hebben daardoor geen tijd, maar nu kunnen enkelen toch iets leuk doen met hun nieuwe en oude vrienden. Het weer maakt het ook niet gemakkelijk en er zijn ook weinig dingen te doen voor jongeren, dus als het maar onderling kan, niet ver van een ouder of toezicht, komt het goed uit.”

TM

error: Kopiëren mag niet!