Invulling post Binnenlandse Zaken zoveelste kookpunt wankele coalitie ABOP-VHP-PL 

Zoals inmiddels steeds vaker het geval, dreigen de coalitiepartijen; de ABOP en de VHP, elkaar in de haren te vliegen, terwijl de PL, de kleinste in de mix, haar adem inhoudt. Punt van onenigheid is momenteel de definitieve invulling van de ministerpost op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). De post is sinds vorige week vacant nadat PL-ondervoorzitter Bronto Somohardjo opstapte. 

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is de ad-interim minister. President Chan Santokhi, die naar de Antillen is vertrokken, heeft tot ergernis van vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de ABOP, besloten dat minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, wordt belast met de waarneming  totdat deze vacante functie wordt ingevuld.

De regeringsleider, die tevens voorzitter is van de VHP, beloofde voor vertrek rust en een spoedige oplossing. Gelet op de belangrijkheid van de post is het volgens Santokhi essentieel dat een deskundige het roer overneemt.

De namen van VHP-oud ministers Maurits Hassankhan en Urmila Ramlangansing en ABOP-kopstuk Stanley Betterson werden in de wandelgangen genoemd. Echter heeft PL-leider Paul Somohardjo benadrukt dat de partij een voordracht zal doen, want in de coalitieovereenkomst zijn de posten duidelijk verdeeld. 

Na een periode van enige rust is er weer mot binnen de coalitie. Zoals vaker zijn de twee grootste partijen, de VHP en ABOP van de regering Santokhi-Brunswijk het oneens met elkaar. Een spoedige oplossing lijkt in ieder geval niet voor de hand te liggen. 

error: Kopiëren mag niet!