Zeven Surinaamse militairen gewond geraakt in Frans-Guyana toen hun voertuig van de weg raakte

Twee van de militairen ernstig gewond

Zeven militairen van het Special Operations Peloton van het Nationaal Leger zijn vanochtend, zondag 20 oktober, rond half tien gewond geraakt toen het voertuig waarin zij zaten van de weg schoot.

Twee van hen raakten ernstig gewond en zijn gelijk overgebracht naar het ziekenhuis, één in Kourou en de tweede te Cayenne, zo bericht het ministerie van Defensie. Bij de overige inzittenden waren er klachten zoals lichaamspijnen en schrammen. Allemaal worden behandeld door Franse artsen en inmiddels is een traumateam van personeelszorg van de afdeling G5 stand-by om de eenheid maandag op te vangen bij terugkeer.

De toestand van de twee zwaargewonde militairen was bij het perse gaan van dit bericht stabiel. De leiding van het Nationaal Leger volgt de situatie nauwlettend en is constant in overleg met de Franse autoriteiten. 

De oorzaak van het incident wordt nader onderzocht. De families van betrokken gewonde militairen zijn inmiddels geïnformeerd.

Het Special Operations Peloton is een nieuwe eenheid die wordt opgezet in samenwerking met het Franse leger. De eenheid was op weg naar een vervolgtraining van het CEFE trainingscentrum (Centre d’Entraînement en Forêt équatoriale) van het 3e Regiment van het Franse Vreemdelingen Legioen. Het incident vond plaats terwijl het peloton onderweg was naar de locatie in Kourou, Frans-Guyana.

error: Kopiëren mag niet!