VS ONDERZOEKT INLICHTINGENLEK OVER ISRAËLS VOORBEREIDINGEN OM IRAN AAN TE VALLEN – RAPPORT

De VS onderzoekt een lek van hun topgeheime inlichtingen over Israëls voorbereidingen om Iran aan te vallen, waaronder Israëlische luchtmachtoefeningen met lucht-grondraketten, meldde CNN onder verwijzing naar drie personen die bekend zijn met de situatie.

De documenten gedateerd 15 en 16 oktober begonnen online te circuleren op 18 oktober. Volgens de omroep zijn ze gemarkeerd als “topgeheim” en hebben ze een markering die aangeeft dat alleen leden van de Five Eyes-inlichtingenalliantie, waartoe ook Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en Australië behoren, toegang hebben tot de informatie.

Eén document, samengesteld door de National Geospatial-Intelligence Agency, beschrijft Israëlische plannen die de verplaatsing van munitie omvatten. Een ander document zegt dat de bron de National Security Agency is en beschrijft Israëlische luchtmachtoefeningen met lucht-grondraketten, waarvan ook wordt aangenomen dat ze deel uitmaken van de voorbereidingen voor een aanval op Iran, beweert CNN.

De omroeper wees erop dat een dergelijk informatielek automatisch een onderzoek door de FBI, het Pentagon en andere Amerikaanse inlichtingendiensten met zich mee zou brengen.

error: Kopiëren mag niet!