Braziliaanse Federale Politie vraagt uitlevering van Bolsonaro-aanhangers uit Argentinië

De Braziliaanse Federale Politie heeft om de uitlevering gevraagd van tientallen mensen die het land ontvluchtten nadat ze vorig jaar werden beschuldigd van het bestormen van topregeringskantoren, in een vermeende poging om voormalig president Jair Bolsonaro met geweld te herstellen, vertelden twee bronnen die bekend zijn met het verzoek van de politie woensdag aan de Associated Press.

De politie stuurde hun verzoek naar rechter Alexandre de Moraes van het Hooggerechtshof, die het doorstuurde naar het ministerie van Justitie, aldus de bronnen, die anoniem wilden blijven, omdat ze niet bevoegd waren om in het openbaar te spreken.

Een van hen zei dat het verzoek gericht is op 63 mensen, waarvan de meesten zich vermoedelijk in buurland Argentinië bevinden.

De Moraes houdt toezicht op het uitgebreide onderzoek naar de schietpartij op 8 januari in de hoofdstad Brasilia en heeft verdachten en veroordeelden verboden het land te verlaten. Bolsonaro — die zelf het doelwit is van het onderzoek — en zijn bondgenoten ontkennen wangedrag en zeggen dat ze slachtoffer zijn van politieke vervolging,

error: Kopiëren mag niet!