Nicaraguaanse president Ortega vergelijkt Netanyahu met ‘Hitler’ en ‘zoon van de duivel’

De president van Nicaragua, Daniel Ortega, intensiveerde maandag zijn retoriek tegen Israël door premier Benjamin Netanyahu te veroordelen en hem te vergelijken met Adolf Hitler.

Tijdens een nationaal uitgezonden evenement ter gelegenheid van de 45e verjaardag van de politiemacht van Nicaragua, noemde Ortega Netanyahu een ‘zoon van de duivel’ en beschuldigde hem ervan een terreurbeleid in het Midden-Oosten te voeren, zo meldde El Nacional.

“Ja, de premier van Israël is Hitler, daar geïnstalleerd, die oproept tot vernietiging van de volkeren”, zei Ortega tijdens zijn toespraak.

Ortega beschuldigde de Verenigde Staten en de Europese Unie er van militaire steun te verlenen aan Israël, en zei dat hun acties de wereld naar een ’totale oorlog’ of onvermijdelijke nederlaag leidden.

In zijn toespraak bekritiseerde Ortega ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, noemde hem een ​​”zoon van Hitler” en beschuldigde hem ervan de NAVO in conflict te brengen met Rusland. “Hij is een andere nazi… die de NAVO wil inzetten om oorlog te voeren tegen de Russische Federatie”, merkte Ortega op, volgens El Nacional, waarmee hij zichzelf verder verbond met de Russische president Vladimir Poetin.

error: Kopiëren mag niet!