Minister Bronto Somohardjo dient ontslag in 

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa( heeft vrijdagmiddag zijn ontslag ingediend bij president Santokhi. Dat heeft hij gedaan tijdens een onderhoud met de president. Bij dat onderhoud was ook Pertjajah Luhur (PL) aanwezig.

Besloten is dat de PL de voordracht doet voor de nieuwe minister van BiZa. Dit besluit is gebaseerd op de overeenkomst die de regeringscoalitie partijen in 2020 hebben ondertekend. 

De PL belegd vandaag, zaterdag, in verband met de ontstane politieke situatie een spoed structurenvergadering in haar centrum te Beekhuizen. Naar verwachting zal dan de kandidaat-minister voor Binnenlandse Zaken worden bekend gemaakt

President Santokhi heeft vorige week woensdag. 9 oktober, minister Bronto Somohardjo gevraagd met een week verlof te gaan in verband met een CLAD-onderzoek over vermeende financiële malversaties die door hem zouden zijn gepleegd. Ondertussen heeft Centrale Landsaccountsdienst aangegeven tot minimaal eind november nodig te hebben voor het onderzoek. Tot die tijd met verlof gaan vindt Bronto Somohardjo niet goed voor de geloofwaardigheid van de politiek. Hij heeft daarom zijn ontslag ingdiend. 

Hij zegt dat zijn besluit een moeilijke is geweest, maar dat het de juiste is gelet op de verstoorde werkrelatie met vicepresident Ronnie Brunswijk. Die verstoorde werkrelatie is niet bevorderlijk voor het bestuur van het land.

error: Kopiëren mag niet!