Oppositie en coalitie parlementariërs weer gebroederlijk op buitenlandse missie

Een omvangrijke Surinaamse delegatie van de Nationale Assemblee, bestaande uit de fractieleiders Asis Gajadien (VHP), Obed Kanape (ABOP), Ronny Asabina (BEP) en parlementariërs Melvin Bouva (NDP) en Cheryl Dijksteel (VHP) zijn op dienstreis in Zwitserland. Zij nemen deel aan de 149e Algemene Vergadering van de Inter-Parlementaire Unie (IPU). 

Kanape maakte hiervan melding via social media. 

“Het IPU is een internationale organisatie, waar bijna alle parlementen in de wereld deel van uitmaken. Gisteren was de dag om standpunten te presenteren, maar ook de dag om moties in te dienen voor de stemming. De motie wordt pas aangenomen als het meer dan 66% van het aantal uitgebrachte stemmen heeft gehaald”, aldus de ABOP-fractieleider. 

Deze conferentie vindt plaats van 13 oktober tot vandaag, 17 oktober, in Genève.. Het algemene debat zal zich richten op het overkoepelende thema ‘Het benutten van wetenschap, technologie en innovatie voor een vreedzamere en duurzamere toekomst’ en zal een platform bieden voor afgevaardigden om te beraadslagen, standpunten uit te wisselen en parlementaire actie te stimuleren. 

Zowel de NDP en de ABOP hebben vaak kritiek geuit op de buitenlandse reizen van president Chan Santokhi, maar zijn nu zelf op reis. Afgelopen maand waren ook parlementariërs Edgar Sampie (ABOP), Tashana Losche (NDP) en Niesha Jhakry (VHP) op dienstreis in Armenie. 

Sampie gaf tijdens een meet the people campagne van de ABOP aan: “Andere vechten om naar Dubai te gaan, terwijl wij kijken naar het volk.” “Houdt u dat in de gaten”, sprak Sampie nog. Het bezoek van de Assembleeleden is niet vooraf bekendgemaakt door de Assemblee en wie voor de kosten opdraait is ook niet bekend. 

error: Kopiëren mag niet!