NDP-voorzitter Simons: “Discussies in Nederland helpen bredere inclusieve benadering ontwikkelen”

Jennifer Geerlings-Simons, de NDP voorzitter, stelt dat de besprekingen die zij tijdens een tour in Nederland heeft gevoerd helpen om een bredere en inclusieve benadering te ontwikkelen. “Onze besprekingen met deskundigen in Nederland gingen over een aantal belangrijke thema’s waaronder volksgezondheid, inkomensverdeling en ons slavernijverleden.

“Deze besprekingen leverden waardevolle inzichten op voor de ontwikkeling van een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving. We spraken over de noodzaak dat de gezondheidszorg meer moet focussen op preventie en de eerstelijnszorg. Dit houdt in dat we gezondheidsproblemen willen voorkomen voordat ze ontstaan, door zorg te integreren op een manier die gericht is op de basisbehoeften van mensen”, aldus Simons. 

De NDP-delegatie onder leiding van Simons heeft in Nederland veel ontmoetingen met Surinaamse diaspora gehad. Zij sprak ook evenementen van de Surinaamse gemeenschap in Amsterdam en Rotterdam toe.

“We hebben gesproken over het eerlijk verdelen van inkomens. Belangrijke punten hierbij waren transparantie, sociale voorzieningen en het creëren van kansen voor iedereen om zich te ontwikkelen. Dit draagt bij aan een rechtvaardigere verdeling van de welvaart. We bespraken het grote belang van een samenleving waarin alle groepen, binnen onze diverse en multi-etnische gemeenschap, zich thuis voelen en gelijke kansen krijgen. Het is essentieel dat elke groep wordt erkend en gesteund, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te groeien en bij te dragen. Op deze manier versterken we niet alleen de sociale cohesie, maar dragen we ook bij aan duurzame vrede en harmonie binnen ons land”, stelt Simons via social media. 

“Dankzij deze discussies konden we ook de inzichten meenemen van Surinamers die zich in Nederland hebben gevestigd, wat ons heeft geholpen een bredere en meer inclusieve benadering te ontwikkelen. Een vruchtbare bijeenkomst met waardevolle inzichten voor een betere toekomst.”

error: Kopiëren mag niet!