“Wanneer gaat er gewerkt worden aan verlaging van alle prijzen en tarieven?”

Enkele burgers die inkopen in een supermarkt aan het doen zijn, geven in een onderhoud met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij al moe zijn dat de prijzen van basisgoederen schommelen. 

“Kijk al naar de benzineprijs en andere voorzieningen”, zegt Henk, die wachter van beroep is. “Eergisteren ben ik geweest om stroom te betalen en ik schrok van het bedrag. Ik betaal normaal maar SRD 300 en nu is het veel meer. En de prijs van water is ook veranderd. Maar, hoe doe je nu zuinig? Het zijn dingen die je 1x 24 uren moet gebruiken.”

Er zit volgens hem nu al een verschil in de prijs van enkele producten. “Je ziet al bij enkele een paar centjes meer en andere minder. De dingen die goedkoop lijken, zijn juist dingen die niet nodig zijn, maar de basisgoederen zijn nog steeds niet betaalbaar. Er zijn velen die een grote zak rijst niet kunnen kopen, maar om de twee dagen een kilo kopen. Je hebt sommigen die heel zuinig zijn en dan moet je nog denken aan andere dingen, waaronder vlees en groentesoorten. Nu redden velen het niet. Hoe zullen wij het dan redden met een extra verhoging?”, vraagt Henk zich af.

Een verhoging op het salaris zou volgens hem een goede compensatie zijn, maar daaraan wordt niet gedacht. “Men denkt alleen aan het gebruiken van de kracht van het volk voor een minderwaardige waardering. En nu zoeken ze naar de stem van het volk want de verkiezingen naderen. Maar, wat wordt precies gedaan voor het volk?”, vraagt Henk zich af.

“Er moet aan heel wat gewerkt worden, maar als eerste aan de prijzen in de winkel. Werk aan verlaging, in plaats van het verhogen  van de prijzen en tarieven.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!