SAIL is niet verkocht, wordt wel geprivatiseerd

Het staats garnalen- en visverwerkingsbedrijf SAIL is niet verkocht. Het staat wel op de lijst van de regering om geprivatiseerd te worden. Zo laat minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in een bericht op de Facebookpagina van het ministerie weten. 

De minister heeft maandag een afvaardiging van de arbeiders van Suriname American Industries Ltd (SAIL NV) ontvangen. De arbeiders hadden hem opgewacht met borden met opschriften om hun onwetendheid over de toekomst van hun baan te uiten:

Sewdien zegt dat hij in een ontspannen gesprek de arbeiders heeft medegedeeld dat SAIL N.V niet is verkocht, maar dat de regering het bedrijf wel wil privatiseren. “De plooien zijn uitgepraat tussen partijen en de rust zit erin”, laat LVV weten.

Minister Sewdien heeft vorige week voor aanvang van de ministerraadsvergadering gezegd, dat SAIL in de jaren ‘60 en ’70  en later in begin jaren ’80 door de overheid overgenomen, een bepaalde otwikkelingsrol heeft gehad. Die rol heeft het bedrijf niet meer. Ook past SAIL met zijn visverwerkingsactviteiten niet meer in de omgeving waar het nu is gevestigd. Dat gebied langs de Cornelis Jongbawstraat is zich toeristisch aan het ontwikkelen. Enkele hotels zijn er gevestigd, waaronder een pal naast SAIL. 

Het bedrijf staat wel op de lijst van de regering om geprivatiseerd te worden. De gesprekken hierover zijn gaande, waaronder met de vakbond.  Volgens de LVV-minister heeft zich al een aantal gegadigden aangemeld voor het privatiseringsproces. Daarvoor gaat een transparante procedure worden ingezet, welke men zal moeten volgen.

Wat volgens minister Sewdien vaststaat is, dat daar waar SAIL is gevestigd geen visvewerkingsactiviteiten meer zullen worden toegestaan.

error: Kopiëren mag niet!