“Ik erger me aan het asociale gedrag van buschauffeurs”

“Waar zijn de verkeersagenten als je ze nodig hebt?”

Een vrouw deelt haar frustratie met een verslaggeefster van Dagblad Suriname over de steeds erger wordende verkeerssituatie. Rinia S. vertelt geïrriteerd: “Als autobestuurder ervaar ik  dagelijks de chaos op de Coesewijnestraat en Ephraimzegenweg . Het wordt met de dag erger. En niemand past verkeersfatoen toe. Waaraan ik me erger zijn die buschauffeurs. Hun asociale gedrag. Geen rekening houden met de inzittenden. Verder rijst de vraag van waar zijn de verkeersagenten als je ze nodig hebt?”

“Hoewel de verkeerslichten functioneren, lijkt het gedrag van veel bestuurders niet te verbeteren. De regels die zijn opgesteld om de veiligheid op de weg te waarborgen, worden keer op keer genegeerd. Het is verbazingwekkend en zelfs frustrerend om te zien hoe mensen de verkeersregels aan hun laarzen lappen. Er lijkt een groeiende cultuur van onverschilligheid te zijn ten opzichte van de normen en waarden die ons als samenleving zouden moeten begeleiden in het verkeer.”

“Door die hele drukte, zag ik hoe een buschauffeur de rol van verkeersregelaar op zich nam. Terwijl hij zijn bus parkeerde, nam hij de verantwoordelijkheid om andere voertuigen in goede banen te leiden. Dit zet mij aan het denken waarom het nodig is dat een buschauffeur deze verantwoordelijkheid op zich neemt?”, vervolgt Rinia.

Het lijkt volgens haar erop dat de urgentie om de verkeersnormen en waarden te handhaven steeds minder wordt erkend. “Dit brengt niet alleen risico’s met zich mee voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het welzijn van alle weggebruikers. De situatie vraagt om een bredere bewustwording en een collectieve inzet om de normen en waarden opnieuw te belichten.

We moeten ons realiseren dat onze gedragingen op de weg een reflectie zijn van de samenleving als geheel. Laten we hopen dat er snel veranderingen komen, zodat we veilig en verantwoord kunnen blijven rijden.”

CS

error: Kopiëren mag niet!