Twee verdachte bromfietsdieven in de kraag gevat

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op maandag 14 oktober de twee verdachten J.D. en S.H., beiden 31 jaar oud, aangehouden. Dit tweetal wordt ervan verdacht in de vroege ochtend van 14 oktober op een adres aan de Djankiweg te Charlesburg een bromfiets te hebben weggenomen.

De eigenaar van de bromfiets schakelde de politie van het bureau Geyersvlijt omstreeks 05.25 uur in. Volgens de aangever J.V. kwam hij in de late avond van zondag 13 oktober omstreeks 23.30 uur thuis en zette zijn bromfiets naast het appartement waar hij woot, na deze goed te hebben afgesloten. 

Rond 03.30 uur hoorde hij het alarm van zijn bromfiets afgaan en ging samen met zijn oom naar beneden om na te gaan wat er mis was. Hij zag een man met zijn bromfiets wegrennen en gelijk daarna erop plaatsnemen, dat vervolgens door een andere man op een groene bromfiets werd voortgeduwd.

Zijn oom zette de achtervolging in, terwijl de benadeelde de politie inschakkelde. Kort daarna werd de verdachte J.D. door het RBTM in de Leeuwensteinstraat te Bloemend⁷al aangehouden, terwijl de andere verdachte kans zag te voet weg te komen. 

Zowel de gestolen bromfiets als de groene bromfiets werden door de politie in beslag genomen. 

Op aanwijzing van de verdachte J.D. werd het woonadres van de tweede verdachte S.H. in het ressort Zorg en Hoop aangedaan en daar werd deze verdachte in een slaapkamer aangetroffen en in de boeien geslagen.

Beide verdachten werden overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak. Uit het verder onderzoek van de politie is gebleken, dat ook de groene bromfiets is gestolen in de Wanicastraat in het ressort Nieuwe Haven. Daarnaast bestaat het vermoeden dat de verdachte S.H. vorige maand een tas van een ondernemer heeft weggerukt aan de Jozef Israelstraat, waardoor het vermoeden bestaat dat beide verdachten meer op hun kerfstok hebben.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld

error: Kopiëren mag niet!