Nieuwe groep buurtmanagers moet helpen veiligheid te waarborgen in Nickerie

Het district Nickerie krijgt binnenkort versterking in de vorm van extra buurtmanagers. Een opmerkelijke ontwikkeling, gezien het feit dat veel bewoners aangeven in gesprek met Dagblad Suriname dat er een groeiende frustratie heerst over de toenemende criminaliteit 

“Nickerie stond altijd bekend als een veilig district, maar tegenwoordig horen we steeds vaker over inbraken en andere criminele activiteiten. We zien de buurtmanagers nauwelijks, laat staan dat we iets merken van hun inzet”, aldus een bewoner die anoniem wil blijven.

Een ander geeft aan: “Het is niet dat we ze niet nodig hebben, integendeel. Maar, als ze er zijn, dan moeten ze echt actief zijn. Wat we nu zien is vooral afwezigheid.”

Met de komst van nieuwe buurtmanagers hopen veel inwoners dat er eindelijk een verandering zal plaatsvinden. 

“Misschien dat deze nieuwe groep wel verschil gaat maken. We hebben mensen nodig die écht naar de wijken komen, die zichtbaar zijn en die kunnen helpen om de veiligheid in ons district te verbeteren”, aldus een andere Nickeriaan.

De buurtmanagers hebben als taak om in direct contact te staan met de gemeenschap, problemen aan te pakken en de communicatie tussen bewoners en de politie te versterken. Het doel is om zo een preventieve werking te hebben op criminaliteit en de sociale cohesie in de buurten te bevorderen. 

In theorie een sterk programma, maar de uitvoering laat volgens veel inwoners te wensen over.

Een inwoner van Nieuw-Nickerie geeft aan, dat hij hoopt dat de nieuwe buurtmanagers meer betrokken zullen zijn. “We hebben een team nodig dat echt een verschil kan maken. Nu het district onder criminele activiteiten gebukt gaat, is dat harder nodig dan ooit.”

error: Kopiëren mag niet!