Moslims in India gediscrimineerd nadat restaurants gedwongen werden namen werknemers te tonen

Moslims in India zeggen dat ze ontslagen zijn en dat hun bedrijf gesloten moet worden nadat twee staten een ‘discriminerend’ beleid hebben ingevoerd dat het verplicht maakt voor restaurants om de namen van al hun werknemers openbaar te maken.

Het beleid werd voor het eerst geïntroduceerd door Yogi Adityanath, de hardline hindoeïstische monnik die de minister-president is van Uttar Pradesh.

Vorige maand kondigde de staat Himachal Pradesh, die wordt bestuurd door de oppositiepartij Congres, aan dat het ook verplicht zou worden om alle namen van werknemers en werknemers openbaar te maken.

Beide deelstaatregeringen hebben gezegd dat het is om naleving van gezondheids- en veiligheidsregels en verkoopvoorschriften in de noordelijke Indiase staten te waarborgen. Lokale bewoners en activisten hebben echter beweerd dat de nieuwe regels in plaats daarvan een nauwelijks verhulde aanval zijn op moslimwerknemers en -instellingen.

Namen in India verwijzen vaak naar religie en kaste en er is een groeiende angst onder islamitische ondernemers in Uttar Pradesh dat dit zal leiden tot gerichte aanvallen of economische boycots, met name door hardline hindoeïstische groepen die actief zijn in de staat.

error: Kopiëren mag niet!