Talent in natuurtechnische studierichtingen van eminent belang voor olie- en gasindustrie 

President Chandrikapersad Santokhi heeft in een recente verklaring benadrukt, dat Suriname dringend op zoek is naar talenten voor de opkomende olie- en gasindustrie. Tijdens een toespraak op een bijeenkomst van studenten van de Anton de Kom Universiteit gaf hij aan dat er een groeiende behoefte is aan deskundigen op dit gebied om de sector verder te ontwikkelen.

Suriname, waar in de afgelopen jaren aanzienlijke oliereserves heeft ontdekt in haar offshore-gebieden, is volop bezig met de voorbereidingen om deze rijkdommen te exploiteren. Het succes van dit programma zal echter sterk afhangen van de beschikbaarheid van lokaal en internationaal talent om de technologische en wetenschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

“De toekomst van Suriname’s economie is nauw verbonden met de ontwikkeling van de olie- en gasindustrie. Maar zonder goed opgeleide technici zullen we niet in staat zijn het volledige potentieel van deze sector te benutten”, aldus een deskundige op natuurtechnisch gebied waarmee de redactie van Dagblad Suriname een gesprek had..

De president bevestigde dat internationale bedrijven, die nauw samenwerken met Surinaamse partners, eveneens op zoek zijn naar goed opgeleide professionals. De focus ligt volgens de president vooral op de groep studenten aan het Natuurtechnisch Instituut, NATIN..

Santokhi riep jonge Surinamers op om studies in de natuurtechnische wetenschappen serieus te overwegen, omdat deze disciplines essentieel zullen zijn voor de toekomstige economische ontwikkeling van het land. Ook benadrukte hij dat de overheid samen met private sectorpartijen nieuwe programma’s zal ontwikkelen om lokale talenten op te leiden en te behouden.

De groeiende aandacht voor de olie- en gasindustrie biedt volgens analisten een enorme kans voor de economische diversificatie van Suriname. Echter, zoals de president duidelijk maakte, is de ontwikkeling van menselijk kapitaal een van de grootste uitdagingen op de weg naar succes.

error: Kopiëren mag niet!