Hoe denken burgers over de verkiezingen van 25 mei 2025

Op 25 mei 2025 worden in Suriname weer verkiezingen gehouden.  Verkiezingen in vinden eens in de vijf jaar plaats, en de publieke betrokkenheid is cruciaal voor de democratie in het land.

Een verslaggeefster van Dagblad Suriname heeft een paar burgers gevraagd naar hun mening over de komende verkiezingen. De reacties zijn verschillend.

Erik M. geeft aan: “Ik wil dat er echte veranderingen komen. Onze jeugd heeft betere toekomstmogelijkheden nodig en ik hoop dat de partijen daar meer aandacht aan geven. Als we kijken naar het onderwijs merk ik een chaos, bijvoorbeeld hetgeen recent gebeurd is, dat leerlingen zijn afgeschreven van leerjaar 10 en 11 en op een andere school zijn geplaatst.”

Marijam K., een seniore burger, uit haar frustratie: “We hebben talloze keren verkiezingen meegemaakt zonder dat er echt vooruitgang is geboekt. Het lijkt wel alsof ze ons alleen nodig hebben voor onze stemmen. Met mijn algemene oudedagsvoorziening kom ik nauwelijks uit. Ik had jaren gewerkt voor een particulier bedrijf en heb nu toch geen profijt van pensioen. Maar ik dank onze God die ons voorziet. De prijzen in de winkels stijgen en ja, zoals we allemaal weten. tegen december zullen de prijzen nog meer stijgen.”

Anke G., betrokken bij de gemeenschap, geeft aan: “Het is belangrijk dat we als burgers onze plicht vervullen en stemmen, ongeacht de staat van de politiek. Dit is onze kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van ons land.”

Met de verkiezingen in het vooruitzicht, is het voor de partijen van belang om niet alleen aantrekkelijke beloften te doen, maar ook om vertrouwen te winnen door transparante en haalbare plannen voor de toekomst aan te bieden. De komende maanden zullen cruciaal zijn in de opbouw naar de verkiezingen, zowel voor de politieke partijen als voor de stemmers die voor hun toekomst kiezen. De stemmers kijken vol uit naar de grote dag.

CS

error: Kopiëren mag niet!