Caribbean Airlines verhoogt frequentie en verbindt Guyana en Suriname met lijndiensten 

Het Trinidadiaanse Caribbean Airlines (CAL) zal vanaf volgende maand een directe vliegverbinding aanbieden tussen Guyana en Suriname. Daarnaast verdubbelt de luchtvaartmaatschappij haar non-stop lijndiensten naar Suriname van twee wekelijkse vluchten naar vier wekelijkse vluchten vanuit Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. 

Daarnaast voegt CAL een twee keer per week lijndienst toe aan haar vluchten vanuit Ogle Airport in Georgetown, Guyana. 

Volgens de luchtvaartmaatschappij zal de dienst vanuit Port of Spain op vrijdagen en zondagen, die naar Eugene F. Correia International Airport (OGL) gaat, doorvliegen naar de Johan Adolf Pengelluchthaven.. De vluchten worden uitgevoerd door een ATR 72-600 van CAL. 

Dionne Ligoure, communicatie medewerker bij Caribbean Airlines, vertelde aan Trinidaiaanse media dat de netwerkuitbreiding deel uitmaakt van de visie van de luchtvaartmaatschappij om de regio duurzaam te verbinden. Ze zegt dat de luchtvaartmaatschappij tegen het einde van het jaar de Nederlandse, Franse, Spaanse en Engelse Cariben zal verbinden met verschillende nieuwe routes en extra capaciteit op bestaande routes.

Op dit moment is Trans Guyana Airways de enige operator met lijndiensten op de route Ogle–Paramaribo. Deze route wordt voornamelijk gebruikt door olie en gas arbeiders met aansluitende verbindingen van/naar Amsterdam via KLM. 

Momenteel worden er werkzaamheden uitgevoerd op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Onder andere de vertrek- en aankomsthal worden ter hand genomen. De landings- en taxibaan zijn ook aangepakt. Binnen afzienbare tijd moet de rehabilitatie voltooid zijn.

error: Kopiëren mag niet!