Boeing schrapt 17.000 banen, een tiende van alle werknemers

Vliegtuigbouwer Boeing is van plan om 17.000 banen te schrappen. Dat heeft de nieuwe topman Robert Kelly Ortberg vrijdag tegen het personeel gezegd. Het gaat om een tiende van alle werknemers, schrijft The New York Times.

Het gaat al een hele tijd niet goed met de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Zo leverden problemen met onderdelen dit jaar officiële waarschuwingen en imagoschade op. Ook zijn tienduizenden medewerkers aan het staken vanwege een conflict over het salaris.

En dan is er ook nog de hoeveelheid schulden van het bedrijf die de laatste jaren is opgelopen tot 58 miljard dollar. Twee maanden geleden kreeg het bedrijf met Kelly Ortberg een nieuwe CEO. Volgens hem moet Boeing vanwege alle problemen flink herstructureren.

Een van die stappen is het schrappen van 17.000 banen “Daarmee stemmen we het personeelsbestand af op onze financiële realiteit”, zei de topman in een bericht tegen de werknemers. Het gaat om banen van leidinggevenden, managers en productiewerknemers. De maatregel moet volgens Kelly Ortberg helpen de kosten te drukken en de vliegtuigproductie verbeteren.

“Structurele veranderingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat we concurrerend kunnen blijven en op de lange termijn aan onze klanten kunnen leveren.” Een van de problemen van Boeing is de vertraagde levering van vliegtuigen.

error: Kopiëren mag niet!