69-jarige fietser dodelijk geschept door auto op Garnizoenspad 

Automobilist rijdt door, meldt zich later met moeder bij politie

De 69-jarige J.J. is vrijdagavond 11 oktober op het Garnizoenspad ter plekke overleden na van achteren te zijn geschept door een auto..

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat het slachtoffer J.J. fietste over het Garnizoenspad, komende vanuit de richting van de Vijfde Rijweg en gaande in die van de Vierde Rijweg. Op een bepaald moment werd die fietser door een auto van achteren aangereden. Na de aanrijding is het slachtoffer op de berm gevallen, terwijl de bestuurder een eindje verderop stopte. 

De automobilist is vervolgens doorgereden en heeft het slachtoffer in hulpeloze toestand achtergelaten. 

Enige tijd later heeft de bestuurder S.G. (28) zich tezamen met zijn moeder gemeld op het politiebureau Kwatta, nadat hij zijn auto thuis had geparkeerd. De bestuurder verklaarde tegenover de politie, dat hij de fietser niet had gezien en daarom na de aanrijding wegreed. 

Ooggetuigen, die het ongeval hebben gezien, belden het broertje van de automobilist nadat ze door hadden om wie het ging. De auto die door hem werd bestuurd is op zijn woonadres aangetroffen en inbeslaggenomen. 

Ten tijde van de aanrijding was de bestuurder niet onder invloed van alcohol. S.G. is in bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De officiële dood is door de arts vastgesteld.

Het lijk is ter obductie in beslag genomen. De bestuurder S.G. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld terwijl het onderzoek is overgedragen aan de Unit Verkeer van Midden van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!