‘Drukke’ Navratri periode afgesloten 

Een drukke periode van Navratri voor hindoe-gelovigen is vrijdag afgesloten. Navratri is de hindoeïstische feestperiode gewijd aan de verering van de universele moeder. Navratri duurt negen nachten en tien dagen. Elke nacht eert men een andere kant van de universele moeder. Gisteren waren vele tempels overal in het land bomvol. Er werden speciale yagya’s oftewel gebeden gehouden. Daarnaast werd er net als voorgaande dagen gezamenlijk vegetarische maaltijden genuttigd. 

Wereldwijd herdenken hindoe-gelovigen de strijd van Durga Mata tegen het kwade. Tijdens de negen nachten durende devotionele diensten, worden de negen manifestaties van Durga Mata vereerd. Dit alles moet de geest van de toegewijde zuiveren en hem daarmee klaarmaken voor spirituele groei.

Het feest wordt gevierd voor negen nachten per jaar in het begin van oktober. 

Tijdens Navratri vereert men de universele moeder, de bron van alle energie. Door Haar te vereren, bidden we dat Ze onze levens zuivert en ons gezondheid, vreugde, vrede en welzijn brengt.

De verering van de Devi’s gedurende de negen dagen bestaat uit het zingen van bhajans, lofliederen aan de Devi’s, het offeren van prasad, het chanten van mantra’s, mediteren en bidden voor persoonlijke wensen. Navratri, een belangrijk hindoeïstisch festival, wordt jaarlijks met veel toewijding gevierd in Suriname. Niet lang na dit feest volgt het lichtjesfeest Divali, dat dit jaar op 31 oktober gevierd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!