Al Pacino (84) over vaderschap op zijn leeftijd: “Roman (1) is een miniwonder”

Al Pacino mag dan wel 84 zijn, maar hij geniet met volle teugen van het vaderschap van zijn jongste zoon, Roman, die nu anderhalf jaar oud is. Dat vertelt hij in een interview met ‘People’.

“Het is een miniwonder”, klinkt het liefdevol over zijn jongste zoon. De acteur, bekend van iconische films zoals ‘The Godfather’, ‘Scarface’ en ‘Heat’, is vader van vier kinderen bij drie verschillende vrouwen: Julie (34), de tweeling Anton en Olivia (23), en nu dus Roman.

Hoewel zijn carrière hem wereldwijde roem bracht, lijkt hij vooral in het vaderschap de meest lonende rol te hebben gevonden. “Het is geweldig om kinderen te hebben. Het heeft me zo positief veranderd. Je focust op andere mensen, en in mijn geval zijn dat mijn kinderen. Daar ligt de echte liefde”, legt hij uit in ‘People’.

Toen in juni 2023 Roman werd geboren, voelde het vaderschap op deze leeftijd voor Pacino helemaal niet anders. “Het is hetzelfde. Het is gewoon geweldig.”

In zijn aankomende memoires ‘Sonny Boy’ – die deze maand verschijnt – gaat hij dieper in op zijn ervaringen als vader en zijn leven tot nu toe. “Ik had nooit gedacht dat ik een autobiografie zou schrijven, maar nu ik ben bijna 85 zie ik het belang ervan in”, vertelt hij daarover nog kort.

Onlangs maakte Pacino ook bekend dat hij weer single is. Zijn relatie met Noor Alfallah (30), de moeder van Roman, is onlangs beëindigd. Toch benadrukt Pacino dat ze op goede voet staan: “We hebben nog steeds een mooie vriendschap”, zei hij in een interview.

Een woordvoerder bevestigde later nog dat ze samen blijven instaan voor de opvoeding van hun zoon. Al Pacino kreeg zijn eerste kind, Julie Marie, met actrice Jan Tarrant. Later kreeg hij ook nog tweeling, Anton James en Olivier Rose met actrice Beverly D’Angelo in 2001, maar ook deze relaties liepen in het verleden al stuk.

error: Kopiëren mag niet!