Venezolaanse president Maduro valt Israëliërs en zionisten aan in een tirade van een uur

“Zionisten beheersen de wereld” en “Jezus was Palestijn” zijn slechts twee van de beweringen die de Venezolaanse president Nicolás Maduro maandag maakte in een drie uur durende aflevering van zijn show Con Maduro+.

Maduro, die een uitgesproken criticus van Israël is, zei tijdens het hele interview dat de strijd voor de Palestijnse bevrijding de belangrijkste strijd in de geschiedenis was. “Palestina is de geboorteplaats van de mensheid”, begon hij. “Palestina is altijd Palestina geweest. Zoek het op in de annalen van alle geschiedenissen.

“De belangrijkste strijd in de menselijke geschiedenis is om deze geboorteplaats, en het is een strijd voor de bevrijding van Palestina, de bevrijding van Jeruzalem”, zei de president. “Jeruzalem is het epicentrum van de profeten, van Gods boodschappers – Abraham, David, Salomo, het Palestijnse kind Jezus, de Palestijnse man Jezus Christus.”

Dit is niet de eerste keer dat Maduro beweert dat Jezus – een Joodse man geboren in Judea, nu Israël – een Palestijn was, nadat hij in oktober 2023 soortgelijke opmerkingen had gemaakt. Maduro voegde eraan toe dat Palestina het ‘epicentrum van culturele en religieuze coëxistentie’ was tussen joden, christenen en moslims totdat het kolonialistische project van de VS en de zionisten de vrede vernietigde.

error: Kopiëren mag niet!