“Ministerie van AW&J zou een jeugdbeleid moeten ontwikkelen om de problemen op te lossen”

Verschillende ministeries behandelen aspecten die jeugdkwesties raken, zegt Dinesh Parag, gewezen ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, in gesprek met Dagblad Suriname.

“Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) focust zich vooral op het beleid en participatie van jongeren via de Jeugdraad Suriname.Als we kijken naar de verschillende actualiteiten jeugd rakende, merken we dat er heel veel problemen zijn die opgelost moeten worden. Voor het oplossen van maatschappelijke problemen moet het regeringsbeleid zich ontwikkelen”, benadrukt Parag. 

“Er is zelfs geen jeugdbeleid”

“Beleid is het realiseren van doelstellingen, volgens een tijdsplanning en met de inzet van bepaalde middelen. Het ministerie zou dus een jeugdbeleid moeten ontwikkelen om de problemen op te lossen. Wat we merken is dat er heel weinig aandacht wordt besteed aan jeugdbeleid of dat er zelfs geen jeugdbeleid is  Wat zijn de doelstellingen van het ministerie? Binnen welke tijdsplanning zal dit worden uitgevoerd en welke middelen zullen ze inzetten, dit zijn belangrijke vragen die gesteld moeten worden aan het ministerie van AW&J. Het is inderdaad belangrijk dat jongeren via jeugdorganisaties de jeugdproblemen aankaarten, maar de meeste problemen zijn al bekend binnen de samenleving en ook de regering. Wat we missen is een duidelijke aanpak van de problemen”, aldus Parag.

“Wat zal de regering precies doen om drugsgebruik onder jongeren aan te pakken? Wat voor kansen worden er gecreëerd voor de jongeren? Hoe zullen ze werkgelegenheid creëren voor de jongeren en wat zijn de zekerheden die geboden worden vanuit de regering voor het beschermen van onze jongeren?”, vraagt Parag zich af. 

“Jongeren leven in grote onzekerheid, vandaar dat velen van hen ook wegtrekken naar andere landen. Onlangs zag ik een uitnodiging waar de president van Suriname een coffee talk gaat hebben met de studenten van de Anton de Kom Universiteit. Hopelijk krijgen de studenten de kans om kritische vragen te kunnen stellen.”

Parag hoop dat de studenten de president vragen over de beloftes die hij heeft gemaakt, of die zijn waargemaakt. “Wat de ontwikkelingskansen zijn voor jongeren die zijn gecreëerd binnen zijn zittingstermijn. Wat  gemaakt heeft dat de koers geen SRD 7,5 is zoals beloofd. Wat gemaakt heeft dat friends and family van de president wel snel een perceel hebben gehad, maar dat de rest van de jongeren moeten wachten of niet hebben gehad. De president had zoveel beloofd, denk maar aan veiligheid, goede gezondheidszorg, lage koers, geen dubbel baan hebben, investeerders zouden komen,waar is het misgegaan om deze beloftes waar te maken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!