Malediven-president Muizzu in India op eerste staatsbezoek om banden te herstellen

De Malediven-president Mohamed Muizzu is op zijn eerste bezoek aan India sinds hij vorig jaar aan de macht kwam, omdat hij de diplomatieke banden met de op twee na grootste economie van Azië wil herstellen te midden van een economische crisis in eigen land.

Muizzu, die zondag in New Delhi aankwam, zal tijdens zijn vijfdaagse reis ontmoetingen hebben met de Indiase premier Narendra Modi en andere hoge Indiase functionarissen.

De twee partijen zullen zich richten op “het versterken van de bilaterale samenwerking en het verder verbeteren van de langdurige relatie tussen de twee landen”, aldus het kantoor van de president in een verklaring op zondag.

De banden kwamen onder druk te staan ​​nadat Muizzu India had gevraagd zijn soldaten uit de eilandnatie terug te trekken, omdat hij de invloed van New Delhi een bedreiging voor de soevereiniteit van het land noemde.

In aanloop naar de verkiezingen van 2023 had Muizzu’s Progressive Party of Maldives (PPM) beloofd Indiase soldaten die in de eilandnatie waren gestationeerd om te helpen bij humanitaire en medische evacuaties, uit te wijzen.

error: Kopiëren mag niet!