Betrokkenheid van ouders bij schoolbeleid is noodzaak

Het is van groot belang dat ouders actief betrokken zijn bij de onderwijsomgeving van hun kinderen. Een goed begrip van schoolbeleid, zoals het beleid rondom het meenemen van boeken naar huis, is hierin essentieel. Als ouders zorgen hebben over dit soort beleid, is het verstandig om het gesprek aan te gaan met leerkrachten of de schoolleiding. Dit biedt de gelegenheid om niet alleen vragen te stellen, maar ook om eventuele misverstanden te verhelderen en een constructieve dialoog te openen.

Marsha F. deelt haar mening met Dagblad Suriname: “Vandaag zijn wij als ouders uitgenodigd voor een ouderkennismaking met de juf van onze kinderen. Ik heb tijd vrijgemaakt, want al in de vakantie begon mijn bezorgdheid. Vorig jaar had ik al gemerkt dat mijn dochter geen boeken mee naar huis kreeg, slechts een dun stencil. Toch heb ik uit mijn vermogen de boeken iets goedkoop gekocht. maar ik mag wel zeggen dat de juf haar medewerking heeft verleend, bijvoorbeeld door een foto te sturen van bepaalde pagina’s uit verschillende boeken. Nu zie ik weer hetzelfde, maar dit keer uit nieuwe versies.”

“Sowieso kan ik meer informeren naar alternatieve manieren om mijn kinderen thuis te ondersteunen. Digitale leermiddelen en online platforms kunnen bijvoorbeeld een waardevolle aanvulling vormen. Deze middelen bieden leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig te oefenen en te leren, ook wanneer fysieke boeken niet mee naar huis mogen. Het gebruik van technologie kan het leren juist versterken en kinderen aanmoedigen om op een interactieve manier met de stof aan de slag te gaan.”

Ten slotte, zoals eerder genoemd, kan open communicatie tussen ouders en school leiden tot een beter begrip en samenwerking. Dit versterkt niet alleen de relatie tussen thuis en school, maar draagt ook bij aan een positief leerklimaat voor de leerlingen zelf. Een gezamenlijke aanpak, waarin zowel ouders als leerkrachten hun betrokkenheid en ervaringen delen, kan resulteren in een rijkere leerervaring voor kinderen, wat hen ten goede komt in hun ontwikkeling en groei.

CS

error: Kopiëren mag niet!