DNA-voorzitter Bee wil begrotingsbehandeling 2025 in januari afgerond hebben

Het streven van Assembleevoorzitter Marinus Bee is om al in januari volgend jaar de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2025 afgerond te hebben. Hij vindt het belangrijk dat met het oog op de verkiezingen op 25 mei 2025 de begroting wordt behandeld en goedgekeurd. 

De ervaring uit het verleden is, dat in een verkiezingsjaar het zelden voorkomt dat de begroting van dat jaar voor de verkiezingen wordt behandeld en goedgekeurd. Hier liggen meestal politieke redenen aan ten grondslag, omdat de zittende regering dan in een verdedigende positie zit, en de oppositie de politieke situatie gebruikt om aanvallen te openen op de regering. 

Zijn voornemens om de begrotingsbehandeling in januari af te ronden heeft de parlementsvoorzitter kenbaar gemaakt aan president Santokh. Er zal nog nader politiek overleg hierover gevoerd worden. 

Voor wat betreft de Algemene Politieke Beschouwingen (APB)  is het voornemen van Bee om deze rond de eerste week van november af te werken. Met de fractieleiders in het parlement zal hij eerst de nodige afstemming plegen, voordat er een definitief besluit hierover wordt genomen. 

Met het oog op de aankomende verkiezingen is het te verwachten, dat de debatten tijdens de APB en de begrotingsbehandeling politiek zwaar beladen en zeer scherp zullen zijn.

error: Kopiëren mag niet!