Bijbelse profetie

Gisteren is wereldwijd, vooral in de media, stilgestaan bij de aanvallen die door de Palestijnse gewapende groep Hamas werden gepleegd in Israël. Daarbij werden enkele honderden onschuldige burgers van Israël en andere landen die een muziekfestival bijwoonden gedood en werden tientallen ook gegijzeld, daaronder ook vrouwen en kinderen. De vrouwen en kinderen zijndoor Hamas vrijgelaten, enkele tientallen mannen blijven nog gegijzeld. Bij tijd en wijle wordt bericht dat doden onder de gijzelaars zijn ontdekt en terug ontvangen door Israël. De families van de gegijzelde Israëliërs hebben intussen hun geduld verloren en eisen van de regering een terugkeer van hun familie. Daarvoor zou een staakt-het-vuren een toegang tot een oplossing kunnen zijn. Er wordt door deze families en vrienden regelmatig geprotesteerd, maar de Israel Defence Force (IDF), een van de machtigste legers ter wereld, is bezig met een verpletterende operatie tegen alles wat zich verzet tegen de Joodse Staat Israël. 

In Gaza heeft de een enorme ravage een human disaster aangericht door alles waar leden van de Hamas zouden kunnen schuilen, kort en klein te schieten. De Hamas-leden houden zich op onder het normale volk, het zijn personen uit het normale volk. De Hamas-leden zijn een doelwit voor de IDF en het is voor Israël bekend waar ze zich ophouden. Ook is het bekend waar de leiders zich ophouden. 

De Hamas is voor Palestijnen en vele anderen in de wereld een verzetsbeweging. De beweging is niet zomaar in het leven geroepen. 

Op dit moment is een ware oorlog gaande welke vooral bestaat uit acties van de  IDF. Die is nu op 2 fronten bezig. Ten eerste zijn ze begonnen in Gaza. Nu zijn ze aan de andere kant bezig in Lebanon met Hezbollah, een andere gewapende groep, die volgens Israël en zijn bondgenoten een terroristische organisatie is en volgens sommigen ook een verzetsbeweging. Het is maar aan welke kant je staat. 

Het aantal Palestijnse doden is het veelvoudige van wat in 7 oktober is gemoord door Hamas in Israël. Ook in Libanon en Beirut zal de IDF een ravage aanrichten. Er zullen veel burgerdoden vallen, ook vrouwen en kinderen. Vele honderden zullen verminkt en beperkt door het leven gaan. 

TOPSHOT – Palestinians evacuate the area following an Israeli airstrike on the Sousi mosque in Gaza City on October 9, 2023. Israel continued to battle Hamas fighters on October 9 and massed tens of thousands of troops and heavy armour around the Gaza Strip after vowing a massive blow over the Palestinian militants’ surprise attack. (Photo by Mahmud HAMS / AFP) (Photo by MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

Een aantal zaken is bij deze oorlog wel duidelijk geworden. Ten eerste is het opvallend dat strijders van de verzetsgroepen, wetende dat Israël precies weet waar ze zitten, in welke gebouwen, en dat ze aangevallen en gedood zullen worden, zich ophouden onder de bevolking en zelfs tussen vrouwen en kinderen. 

Ten tweede is het duidelijk dat de verzetsgroepen Hamas en Hezbollah, die ondersteund worden door Iran, niet in staat zijn om de bezetting van Palestina in enige mate terug te draaien of het te bevechten. Ze zijn ook niet in staat om de Palestijnse burgerdoelen of de eigen militaire doelen te beschermen. Iran, die vanuit een afstand de zaak ondersteunt, is daartoe ook niet in staat. 

In feite vechten deze verzetsgroepen een verloren strijd. Militair en organisatorsich zijn ze te inferieur aan wat Israël aan capaciteit en mogelijkheden heeft. Nu hebben gewapende groepen in Iran en vanuit het land, raketten afgevuurd op Israël, als vergelding voor de dood van het Hamas kopstuk: Hassan Nassrallah. Deze raketten hebben de boel in Israël op scherp gezet, maar ze kunnen afgeweerd worden door het Iizeren Raketschild waarover Israël beschikt. 

Er is een bepaalde regulering van de wapenhandel in de wereld, en daarin heeft de USA een bepaalde zeggenschap. Er is een afspraak dat Israël wapens en afweermiddelen van betere kwaliteit tot zijn beschikking moet hebben dan de landen die hem omringen en met wij hij eerder in oorlog is geweest. 

Ten derde is het duidelijk geworden dat Israël onder de noemer van zelfverdediging heel ver mag gaan. Ook heeft het land een superieure militaire capaciteit vergeleken met alle Arabische landen en zeker de ‘proxy’ (op afstand) verzetsgroepen aangestuurd en gefinancierd door Iran. Ook tegenover Iran, Irak en Syrië heeft Israël een veel betere militaire capaciteit. Daar komt nog bij kijken dat de USA met zijn leger altijd en onvoorwaardelijk het Israelisch leger ondersteunt. Het leger van Israël en de geheime dienst Mossad, een van de beste en meest effectieve geheime diensten in de wereld, heeft nu een pad uitgezet om het kwaad uit te roeien ‘in het belang van de wereld’. 

De strijd is gericht tegen de Hamas en Hezbollah in Palestina en Libanon, de Houthi’s in Jemen en onderdelen van de Iraanse revolutionaire garde. 

Het is nog niet duidelijk hoe de vergelding van Israël eruit zal zien op de rakketaanvallen. Israël is in staat een echte slag toe te brengen aan Iran. In de internationale pers is zelfs gesuggereerd dat de ‘Supreme leader’ (de geestelijke leider van Iran) een van de potentiële targets is van de Israelische autoriteiten. 

De kwestie van Palestina speelt al sinds de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende opheffing van het Brits en Frans bezet gebied (protectoraat). Bij het regelen van de administratie hebben de Fransen en de Britten middels de Balfour verklaring een bom in de regio gelegd ten voordele van de joden en Israel en met het simultaan negeren van het Palestijns volk. Het volk in Palestina werd in de verklaring in joods en niet-joods. Het bestaan en Palestina en Palestijnen werd genegeerd. Beezettingen, kolonisaties en verzet hebben geleid tot de eenjarige oorlog die woedt in Gaza en Libanon. 

Het Israelisch leger is naar het model van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bezig met een laatste gevecht, een laatste campagne. De tekenen wijzen erop dat over een jaar Israël een einde zal hebben gemaakt aan het verzet, en de Palestijnen zal hebben vermoord of verdreven. 

De bijbelse profetie van het beloofde land zal harder klinken dan ooit tevoren tot waarheid zijn gekomen. Israël zal groter zijn geworden en meer ruimte bieden aan alle joden om er te wonen in een ontwikkeld land, een eigen land. Terwijl dat bereikt zal zijn, zal ook geconcludeerd worden dat de verdeeldheid en rivaliteit in de Arabische en islamitische wereld zich verder zal hebben voortgezet, waarmee een andere profetie ook tot uiting zal zijn gekomen en ook wat de waarheid is.             

error: Kopiëren mag niet!