Verdachte “Rasta Tigri’ van schietincident te Uitvlugt aangehouden, schutter voortvluchtig

Kort na een schietincident zondagochtend 6 oktober op een adres aan de Kokospalmstraat heeft het Regio Bijstand Team Paramaribo de 32-jarige S.R.m alias “Rasta Tigri”m die woonachtig is in de omgeving van de Lantanastraat te Flora, opgespoord en aangehouden.

S.R. wordt ervan verdacht met de voortvluchtige schutter op diezelfde dag betrokken te zijn geweest bij het schietincident op een adres aan de Kokospalmstraat, waarbij de 26-jarige M.P. en S.H. (27) in hun rechter onderbeen zijn beschoten.

Na de melding van het schietincident gingen agenten van het politiebureau Uitvlugt naar het adres voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer M.P. aangetroffen, terwijl het andere slachtoffer S.H., die op zoek was naar hulp, in de Oliepalmstraat werd aangetroffen. Beide gewonden werden in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat kort voor het incident de slachtoffers op het erf zaten op het voornoemde adres. Op een bepaald moment liep S.H. naar zijn voertuig om naar het werk te gaan, toen op dat moment twee auto’s voor hun woning stopte. Een man stapte uit een van de auto’s en vroeg of ene A.S thuis was. Toen de aangeefster M.P. hem aangaf dat deze niet thuis was, ontstond er een woordenwisseling, waarbij de andere man gewapend met een vuistvuurwapen uit de andere auto stapte. 

Bij die gelegenheid kwam S.H. ertussen om te vragen wat er gaande was, en werd meteen door de gewapende man in een been geschoten. Hierop  rende het slachtoffer zijn erf weer op en sprong over de schutting op zoek naar hulp. 

De aangeefster rende ook het erf op om zich in veiligheid te brengen, maar werd ook in een been geraakt. Na de daad reden de verdachten met hoge snelheid weg.

Eén van de verdachten, die bij de slachtoffers bekend is als ene “Rasta Tigri”, werd kort daarna opgespoord en aangehouden. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de schutter wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!