Oud-presidentskandidaat Gonzalez: “Ik keer in januari terug naar Venezuela om mijn ambt te aanvaarden”

De Venezolaanse oud-presidentskandidaat Edmundo Gonzalez zei vrijdag dat hij van plan is om op 10 januari terug te reizen naar zijn land om zijn ambt te aanvaarden als “gekozen president”.

Gonzalez bezocht een zakelijk evenement in Spanje en vertelde het publiek in zijn eerste openbare toespraak sinds hij daar aankwam nadat hij gedwongen was Venezuela te verlaten, dat hij de verkozen president was en dat zijn verblijf in Spanje tijdelijk was. “Ik ga zo snel mogelijk terugkeren naar Venezuela, wanneer we de democratie in ons land herstellen … Ik ga op 10 januari mijn ambt aanvaarden als gekozen president”, vertelde hij aanwezige verslaggevers, aldus persbureau Reuters.

De oppositie zegt dat de verkiezingsuitslag is gemanipuleerd ten gunste van de zittende president, Nicolas Maduro, en dat hij in werkelijkheid zwaar heeft verloren van Gonzalez.

Gonzalez vluchtte op 9 september naar Spanje, een week nadat de Venezolaanse autoriteiten een arrestatiebevel voor hem hadden uitgevaardigd, waarin hij wordt beschuldigd van samenzwering en andere misdaden.

error: Kopiëren mag niet!