Lekker: Taylor Swift verdient tijdens concerten €29.000 per minuut

De 65 optredens die Taylor Swift tot en met deze zomer gaf, hebben haar $400 miljoen opgeleverd. Daarmee laat ze andere grootverdieners als Coldplay en Bruce Springsteen lachend achter zich. Taylor Swift wordt tijdens elk concert dat ze geeft €5,5 miljoen rijker.

Als ze tijdens de Eras Tour haar volledige 3 uur en 15 minuten durende setlist speelt, verdient ze dus bijna €29.000 per minuut. Het totale vermogen van de 34-jarige superster schiet dan ook omhoog.

Wie zich afvroeg: ‘hoe rijk is Taylor Swift?’, kreeg in oktober vorig jaar als antwoord dat ze net miljardair was. Nu, een jaar later, bedraagt haar vermogen volgens het Amerikaanse blad Forbes al zeker $1,6 miljard. Zo’n fortuin is als u naar onze eigen hitlijst kijkt goed voor een prachtige plek in de top 40. Swift is veruit de best verdiende reizende artiest.

De nummer 2 is Coldplay. De bandleden konden na 9 maanden spelen $131 miljoen in de zakken van hun spijkerbroeken steken. Wel valt op dat hun marge beduidend beter is dan die van Swift, want de bruto inkomsten bedroegen slechts $302 miljoen.

Zach Bryan verdiende $113 miljoen en Bruce Springsteen, die zich sinds de zomer miljardair mag noemen, staat op plek 4 met een karige $101 miljoen. Kleine pleister op de wonde: in onze ogen is hij muzikaal nog altijd ‘The Boss’.

error: Kopiëren mag niet!