Zelfzuchtige salariswetten: De oude politieke elites en het eigenbelang

Op de agenda van De Nationale Assemblee staan momenteel vier wetsontwerpen die te maken hebben met geldelijke voorzieningen van de rechterlijke macht, de president & vicepresident, ministers, leden en gewezen leden van het parlement. Deze initiatiefwetten zijn ingediend door Asis Gajadien en Genevievre Jordan.

Door Gayadien wordt de bedoeling van deze wetten met het gewichtig woord  “synchronisatie” aangeduid . Blijkbaar denkende dat het minder geschoolde, overgrote deel van het volk, bij gebrek aan “beter weten” dit gemakkelijker zal slikken, omdat ze het toch niet begrijen.

Het overduidelijke twijfelachtige doel erachter is echter klaarhelder. Het gaat namelijk om een volstrekt ordinaire, alle moreel-ethische grenzen en normen van solidariteit, rechtvaardigheid en eerlijkheid overschrijdende opstuwing van de inkomens van de oude politieke elites in het parlement en de regering, wat in schril contrast staat met het modale inkomen van de gewone man.

Door het nieuwe kiesstelsel en het dagelijks groter wordende ongenoegen onder brede lagen van het volk omtrent de jarenlange exploitatie, uitbuiting en misleidingen is de positie van de oude verroeste politieke bolwerken onder grote druk komen staan en hun voortbestaan onzeker geworden.

Met het doordrukken van deze afschuwelijke en afkeurenswaardige wetten probeert de oude politiek hun financiele  belangen en die van hun trawanten voor lange tijd veilig te stellen, ondanks de grote financiele offers die door  de belastingbetalende kiezers daarvoor moeten worden opgebracht. In de parlementaire discussies zal het vraagstuk van de enorme sterfte onder zuigelingen, de honger en armoede onder grote delen van het volk, de slechte medische en onderwijsfaciliteiten, de uit de pan rijzende kosten van levensonderhoud dan ook beslist niet aan de orde worden gesteld, omdat ze allemaal in DNA dezelfde belangen hebben ben bij de behandeling van dit agendapunt.

Verbazingwekkend is vooral dat toen de ontwerpwetten omstreeks december 2023 werden ingediend er nog gesproken werd over verhoging van het salaris van de president van SRD 36.176 naar SRD 80.000. Dit bedrag is thans plotseling abnormaal hoog opgeschroefd naar SRD.170.000. Daarnaast ontvangt de president nog resp 55% en 7% voor representatietoelage en telefoonkosten.

De ministers ontvangen een salaris ter hoogte van 60% daarvan oftewel  SRD 102.000. De DNA-voorzitter ontvangt 95%  van het salaris van de president oftewel SRD 161.500 en de DNA-leden 60% van het salaris van de voorzitter oftewel  SRD 96.900 per maand . Een ongekende inkomstenverhoging dus van ca 400% t.o.v. de huidige vergoeding voor hun politiek werk.

Politiek betaald is een bekend gezegde en daar geven deze oude politici weer het bewijs van. De opmerking van Gajadien dat het land voordeliger uitkomt met deze nieuwe salariswetten is dan ook gewoon wat wij altijd al gewoon waren van de oude politiek, misleiding en leugens verkondigen.

Ir Dharmvir K Mungra

Voorzitter DE NIEUWE LEEUW

error: Kopiëren mag niet!