Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken eist dat Colombia stopt met bemoeienis

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yván Gil eist dat zijn Colombiaanse ambtgenoot Luis Gilberto Murillo stopt met wat hij “onbeschofte bemoeienis” noemt.

Murillo gaf aan dat “President Petro heel duidelijk is geweest: we gaan de resultaten niet erkennen totdat de twijfels over de legitimiteit en legaliteit van de [Venezolaanse] verkiezingen [op 28 juli] zijn verdwenen, wat niet is gebeurd.”

Hierop verklaarde de Venezolaanse diplomaat op Telegram dat “we het niet zullen tolereren.” “Kanselier Murillo, noch u noch enige Colombiaanse instelling heeft het recht, laat staan ​​de moraal, om over Venezuela te praten, het is geen kwestie die u aangaat, het is absoluut niet uw probleem,” zei hij.

Gil wees erop dat hoewel de Colombiaanse oligarchie, geallieerd met haar gringo-bazen, een hekel heeft aan revolutionaire regeringen zoals die van president Nicolás Maduro, het Venezolaanse volk duidelijk en luid sprak.

“We zijn geen verklaringen verschuldigd aan u of aan uw afgeleefde congres, wijd u aan uw problemen, die u genoeg moet hebben,” verklaarde hij.

error: Kopiëren mag niet!