“Tegenwoordig ben je nergens meer veilig”

“Tegenwoordig ben je nergens meer veilig. Noch thuis en noch over straat”, zegt de 43-jarige Marissa in gesprek met Dagblad Suriname. De vrouw, die verpleegster van beroep is, geeft aan dat de stijgende criminaliteit in het land en het roekeloos rijgedrag van personen haar enorm zorgen baart. 

“Ik hoor de minister en korpschef vaker aangeven dat de politie de criminelen hard gaat aanpakken, maar elke dag wanneer ik de krant opensla of de website bezoek, merk ik dat er weer een aantal roofovervallen is geweest waar mensen mishandeld en zelfs verkracht zijn. Dan heb ik het niet eens over het rijgedrag van sommige autobestuurders en bromfietsers. Je loopt of fietst over straat, probeert zo veilig mogelijk te zijn, en dan nog moet je soms op de berm springen om te voorkomen dat je wordt doodgereden. Vooral in de avonduren is dat nog erger. Ik vraag me af of iedereen tegenwoordig zijn of haar rijbewijs koopt. Er moet echt iets gebeuren. Tenminste meer drempels en verkeersagenten op verschillende hoeken”, geeft Marissa aan.

Ook de 16-jarige studente Vandana is vooral bezorgd over het gevaar in het verkeer. “Afgelopen weekend was ik thuis en de elektriciteit ess voor uren weggevallen. Achteraf bleek dat een autobestuurder een elektriciteitsmast in de buurt had kapotgereden. Alleen maar kosten voor het land en wij allemaal worden de dupe ervan. Gelukkig stond er niemand daar, want anders was die persoon zeker dood. Deze dingen maken me ook bang, omdat ik nu weer naar school moet en ik een bromfiets rij. Hoe voorzichtig kan ik nog zijn?”, stelt de studente. 

Zij bidt elke dag dat haar niets overkomt en probeert zo alert mogelijk deel te nemen aan het verkeer.

TM

error: Kopiëren mag niet!